Journey to the West (part 3)

Salam/ Peace be upon you,

Ok. On previous post (J2tW – part 2), I’ve mentioned that I’ll tell why I chose admissions job prior to my arrival. This is why:

  1. Considering that it is summer, I wanna work under shades/ booth. **Panas kot kalau duduk kat luar. And I am already tanned enough! 😛
  2. I wanna improve my English. Being in admissions, I believe that I can get more chances to meet and communicate with the people/ guests.
  3. My backbone problem. I can’t stand up too long or else my back pain would kill me. Sangat sakit ok! 😦

**To those who know, I did complain on facebook (or is it twitter?) when I first came here that the weather is somewhat cold and not what I’ve expected for summer. Turns out few days later, this part of the State experienced higher than normal temperature reading. It was boiling outside. Even duduk dalam bilik dan pasang kipas pun berpeluh. haha.. amek ko Apis, Tuhan bayar cash! Ever since, aku belajar insafkan diri dari minta benda bukan2 dan diluar pengetahuan aku (rupanya time tu musim peralihan musim, belum sepenuhnya summer..)

Masa kerja dekat guest service

Continue reading Journey to the West (part 3)

Advertisements

Journey to the West (part 2)

Salam/ Peace be upon you,

This is a continuation from previous post. I assumed that you have read Journey to the West (part 1) before reading this. 😀 OK. We’ll start from the part where I left last time.

3/6 (Friday) 2300 local time

So that freezing night, I boarded the right bus bound to Hoboken but instead of stopping at Washington at 8th street, I stopped at 14th. It was actually quite easy to walk to the 8th street though (although it’s quite far) but since I don’t really understand the street numbering here yet, I got lost. Dapat mesej dari yuyu said that I stopped at the wrong street. Masa dalam bas tu sebenarnya I was so nervous. Malam dah makin pekat, jadi nak cepat2 sampai so dengar je Washington street terus turun ha3.

Masa dapat tahu tu, kredit Celcom dah tinggal berapa belas je. (Satu mesej RM2, call dekat RM10). Mama ngan babah pulak not in Shah Alam, so x dapat nak top up online. Dan kawan2 yuyu tu is nowhere to be seen. Malam makin sejuk. Tapi lucky malam tu jumaat malam. Friday night, orang pergi berparti. Club2 kat situ penuh, riuh rendah. Jadi tak ada lah sangat yang menyamseng di jalanan. Syukur.

Continue reading Journey to the West (part 2)

Journey to the West (part 1)

Salam/ Peace be upon you,

This post is gonna be about my work and travel experience in the USA (Wildwood, New Jersey to be exact). Hurmm.. Let me start from my flight from KL to Singapore.

2/6 (Thursday) 2245 local time

Boarding pass to Singapore

It was quite a sad moment when my parents sent me to board the plane that night. Within a week, they lost 3 of their children (My younger bro went to L.A on 27/5 which is Friday, my younger sis went to register for foundation program in IIUM two days later and me, I’m going to New Jersey now). All that is left is my youngest sister, adek. Mesti manja gile bila balik sana nanti… 😛  About the flight, nothing much to say. Duduk tepi tingkap belah kanan (seat 6F) and 1 hour je pun. Baru nak lelap mata tengok2 dah sampai Changi. Tapi Changi memang best la. They totally deserve the title for being one of the best airports in the world. Canggih, banyak facilities untuk online. Kalau x bawak laptop diorang ada sediakan desktop untuk online (banyak port pulak tu dan paling penting, free!!!), airport operate 24 jam (banyak kedai bukak), and banyak lagi lah kalau nak tulis kat sini.

Continue reading Journey to the West (part 1)

Berakhirnya satu “pit stop”.. dan menuju ke “pit stop” yang seterusnya..

Salam/ Peace be upon you/ 大家好,

Gambar kek dari unheard78.blogspot.com

Pejam celik pejam celik pejam celik pejam celik.. 😛  dah berakhir internship kat DPS ni.. Bulan berganti minggu, minggu berganti hari. 6 bulan rasa macam sekejap je.. dan diam tak diam (lagi banyak diam kot) blog ni dah berusia setahun jagung (ok cepat nyanyi lagu b’day sekarang haha..).  Baby lagi rupenye.. Empunya blog yang tak seberapa ni amatlah berharap sapa2 yang tak sengaja singgah dan tersudi baca dah dapat manfaat sedikit sebanyak kat sini. Apa2 kekurangan yang ada, maaf ye. Apa2 cadangan yang ada, khabar2kanlah ok? Terima kasih. Ok. berbalik kepada tajuk.. rasanya, dah boleh agakkan pasal apa.. Yes! pasal internshipku..

Continue reading Berakhirnya satu “pit stop”.. dan menuju ke “pit stop” yang seterusnya..