Aidilfitri 1436H

Familyfie raya 2015
Familyfie raya 2015

Ketupat direbus dipagi hari

Buat santapan di Aidilfitri

10 jari ku susun rapi

Maaf dipinta seikhlas hati

Selamat Hari Raya untuk semua muslimin dan muslimat di seluruh dunia! Maaf zahir dan batin untuk semua salah dan silap, dalam sedar ataupun tidak.

Tapikan.. is it just me atau raya sekarang ni dah tak semeriah dulu? Rasa macam ada benda yang missing. Mungkin sebab dah besar kot dan sepupu-sepupu ramai dah ada keluarga sendiri, dah bekerja. Dah tak ada minat nak main bunga api atau mercun pun. Adoi, miss those days.

Meet Encik Hijau dan Cik Pink.
Meet Cik Pink dan Encik Hijau

Apa-apa pun, ada satu benda I still look forward to. Sampul duit raya PETRONAS! Bukan nak bias ke apa tapi sampul duit raya dia dari dulu memang lain dari yang lain. Cantik dia lain macam sikit. Silap hari bulan, mahal sampul dari isi! haha… GST dik, GST.

*dulu iklan raya PETRONAS pun best2, ada yang lawak, ada yang syahdu. Tapi la ni.. lepas orang yang selalu wat iklan2 tu meninggal, dah kurang kick dah. Jadi hangpa save-lah iklan2 lama tu, buat tunjuk kat anak cucu. Evergreen tau!

Makanya, selamat hari raya, selamat penuhkan perut dengan seribu satu jenis kuih raya, selamat berpuasa enam raya, selamat kutip duit raya dan berhati-hati di jalan raya! Semoga berjumpa lagi di Ramadhan yang akan datang, InsyaAllah…

Advertisements

Published by

fizzo2002

I'm friendly and open. I hate judgementalists and enjoy sharing my thoughts with others. ^__^

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s